İçeriğe geç

Haberler

Dijital Hastane’nin İlk Bölüm Tasarlandı

Dijital Hastane; 2020 yılında Araş. Gör. Taner Onay’ın Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Eğitimi ABD’nda çalışırken ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Programında doktora eğitimi alırken gözlemsel bir ihtiyaçtan dolayı ortaya çıktı.

Web Tabanlı Klinik Simülasyon Platformu

Klinik sanal simülasyon ile öğrenciler evlerinden çevrimiçi olarak klinik simülasyonlara katılabilir, sınırları genişletip çeşitli disiplin ve mekanlardan katılım sağlanabilir. Risksiz bir ortamda beceri kazandıran sanal hasta teknolojisi, hasta ile temasa geçtiğinde karar vermeyi etkileyebilecek öğrenci etkinliği hakkında gerçek zamanlı geribildirim sağlamaya fırsat vermektedir. Aynı zamanda öğrencilere süreci tekrarlamaları için birçok fırsat sunmakla birlikte çok çeşitli kararların sonuçlarını araştırmasına olanak sağlar. Doğru kullanılırsa, sanal hasta teknolojisi… Daha fazlasını oku »Web Tabanlı Klinik Simülasyon Platformu

Dijital Hastane Projesi Hayata Geçiyor

Kısa bir internet araması ile dünya genelinde birçok firmanın sanal simülasyon projeleri geliştirdiğini görebilmekteyiz. Özellikle geliştirilen sanal simülasyonların büyük bir bölümü de üniversite iş birlikleri ile geliştirilmektedir. Geliştirilen sanal simülasyonların büyük bir çoğunluğu ABD ve Avrupa menşeili olup dillerinin neredeyse hepsi İngilizcedir. Ulusal düzeyde geliştirilmiş hemşirelik veya diğer sağlık profesyonellerinin eğitiminde kullanılan Türkiye menşeili hiçbir sanal simülasyon platformu bulunmamaktadır.